Simon Boontjes stapte na zijn pensioen de wereld van Salesforce en de zorg binnen. Met zijn 74 jaar is hij met recht een senior. Toch blijft hij in ontwikkeling en zet zijn enorme kennis en ervaring in om met het Growtivity team impact in de zorg te maken.

Toen Simon Boontjes op zijn 65e met pensioen ging en zijn werkgever ATOS verliet, belandde hij niet achter de geraniums, integendeel. Hij startte gewoon een nieuwe carrière. Via een oud-collega kwam hij bij Salesforce specialist CaseNine terecht. Daar leerde hij het Salesforce platform doorgronden. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar Growtivity waar hij nu al weer vijf jaar met plezier werkt. Ook in de zorgwereld, die voor hem relatief nieuw was, wordt hij nog steeds vooral gedreven door nieuwsgierigheid en de drang om te leren.

Hoewel ik geen directe ervaring in de zorg had, is mijn technische, logistieke en bedrijfskundige ervaring heel nuttig bij de transformatie die de zorg momenteel doormaakt.
Na de decentralisatie van de zorg in 2015 moesten de lokale overheden de zorg zelf gaan organiseren. Zo ontstond een complex speelveld met verschillende aanbieders en de lagere overheden. Het resultaat was grote divergentie en processen die niet op elkaar afgestemd waren.

Een concrete bijdrage leveren
In mijn ogen is een goed ICT-systeem in die situatie onmisbaar. Natuurlijk om processen te stroomlijnen en te zorgen dat mensen efficiënt en snel de juiste zorg krijgen. Digitalisering is cruciaal voor de noodzakelijke convergentie van processen en systemen in de zorg. De oplossingen die we bij Growtivity op basis van Salesforce ontwikkelen, leveren daar een concrete bijdrage aan. Daar zet ik de combinatie van mijn ervaring en nieuwe technologieën voor in.

Stappen zetten met alle betrokkenen
Eén van de oplossingen waar ik bij Growtivity vanaf de start aan gewerkt heb, is de Zorgcontracten Monitor. Dit product komt vrijwel direct voort uit de decentralisatie. Het is duidelijk dat er grote behoefte is aan standaardisatie bij de zorgaanbieders en gemeente. Digitalisering speelt daarbij een sleutelrol. Ik vind het mooi om te zien dat de VNG de coördinerende rol oppakt in dit proces. Dit onderstreept dat onze producten echte impact maken. De basis staat nu en we bouwen samen extra functionaliteit om de meerwaarde voor zorgverleners en patiënten of cliënten te vergroten. Niet door oplossingen op afstand te bedenken, maar door alle stappen samen met de gebruikers en betrokkenen te zetten.

Een frisse blik
Ik vind het nog steeds ontzettend boeiend om met een divers team te werken aan oplossingen die er toe doen. Het blijft een uitdaging om mijn eigen bagage te koppelen aan een frisse blik van collega’s, jong en oud. Samen komen we tot nieuwe inzichten en ideeën. En dat wil ik graag nog heel lang blijven doen.